Adres
Kerkstraat 23
5392 CA, Nuland
Openingstijden
Maandag tot en met zondag
08.00 u t/m 21.00 u
Adres
Kerkstraat 23
5392 CA, Nuland
Openingstijden
Maandag tot en met zondag
08.00 u t/m 21.00 u
Tzatziki
In Griekenland krijg je bij het eten vaak tzatziki, een heerlijk romige yoghurtsaus.
Behalve bij een maaltijd is dit ook erg lekker bij de borrel om bijvoorbeeld komkommer of paprika in te dippen.
Het is super simpel en zo gemaakt alleen duurt het lang omdat je het vocht uit de komkommer wil hebben.
Dus het beste kun je s’ morgens al beginnen met de voorbereidingen van de tzatziki.
Wat heb je nodig?
– 250 gram volle Griekse yoghurt met 5% of 10% vet
– een halve komkommer
– 1 tl zout
– 1 tl oregano
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– Peper en zout naar smaak
Nu kunnen we gaan beginnen!
Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten, dit gaat erg handig met een lepeltje. Rasp de komkommer en meng dit met het zout, dat gaat het vocht onttrekken. Doe de komkommer met zout in een zeef en zet er een bakje onder om het vocht op te vangen. Zet dit in de koelkast.
De rest van de ingrediënten mengen mag al meteen maar mag ook als de komkommer genoeg vocht is verloren, dus eigenlijk net voor het eten.
Doe de volle Griekse yoghurt in een kom en meng dat met de olijfolie, fijn geperste knoflook, oregano en eventueel peper en zout. Wanneer de komkommer goed is voeg je deze ook toe en meng je het geheel met elkaar en voilà!
Serveer het bij een broodje gyros, een lekkere souvlaki spies of gewoon lekker met een stokbroodje en wat dip groente.
Kalí Órexi of te wel, smakelijk eten!