Adres
Kerkstraat 23
5392 CA, Nuland

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
08.00 u t/m 21.00 u

Zoete marinade voor speklappen

Ik vind het leuk om ook eens zelf het vlees te marineren.
De naturel speklappen heb ik met een zoete marinade gemarineerd, wat heb je nodig voor 4 speklappen?

– 30 gram ketchup
– 30 gram ketjap manis
– halve theelepel gemalen gember poeder
– kwart theelepel knoflook poeder
– kwart theelepel sambal of chili vlokken
– flinke snuf peper
– snufje zout

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ziplock-zak of kom. Ik kies zelf altijd voor een ziplock-zak, ik vind dat makkelijker om het vlees te marineren. Voeg er de speklappen aan toe en laat minimaal één uur marineren, langer is altijd goed dan kunnen de smaken goed in het vlees trekken.

Nog even je speklap bakken en dan heerlijk genieten van je eigen gemarineerde speklappen!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *