Adres
Kerkstraat 23
5392 CA, Nuland

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
08.00 u t/m 21.00 u

Gegrilde karbonade met chimichurri mayonaise

Wat heb je nodig?

  • 3 mooie karbonades
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Sap van 2 sinaasappels
  • Een flinke scheut olijfolie
  • 4 tenen knoflook geraspt
  • 1 ui in ringen gesneden

Voor de chimichurri mayonaise

  • Handvol gesneden verse peterselie
  • handvol gesneden verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 flinke eetlepels mayonaise

Bereiding

  1. Mix de sinaasappelsap, olijfolie, geraspte knoflook, zout en zwarte peper in een ziplock-zak en doe daar de karbonades en uienringen bij.
  2. Laat dit 1 tot 3 uur gekoeld marineren.
  3. Ondertussen maak je alvast de chimichurri mayonaise. Mix de peterselie, basilicum, knoflook, rode peper, limoensap en de olijfolie. Voeg daar 4 eetlepels mayonaise aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Haal de karbonades uit de marinade en dep ze droog met wat keukenpapier.
  5. De karbonades gril je hooguit 4 tot 5 minuten per kant terwijl je ze regelmatig keert.
  6. De uien haal je ook uit de marinade en bak je tot ze zacht en goudbruin zijn.
  7. Laat de karbonades even rusten en serveer ze met de chimichurri mayonaise.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *