Adres
Kerkstraat 23
5392 CA, Nuland
Openingstijden
Maandag tot en met zondag
08.00 u t/m 21.00 u
Adres
Kerkstraat 23
5392 CA, Nuland
Openingstijden
Maandag tot en met zondag
08.00 u t/m 21.00 u
Ons assortiment bestaat uit de beste vleesproducten welke worden geslacht in een kleinschalige slagerij. Als Mama’s Streekproducten streven we naar de beste kwaliteit en daar gebruiken we onder andere onze streekproducten voor. De dieren die we slachten zijn bovendien duurzaam geteeld. Zo zijn onze kwaliteitsproducten dus ook nog eens (h)eerlijk en komen ze uit de streek!
1. Hamburger
De hamburgers zijn van half om half gehakt gemaakt, deze zijn al gekruid dus het enige wat je nog maar hoeft te doen is ze bakken en genieten.
2. Saucijs
De saucijzen zijn van half om half gehakt gemaakt en al gekruid.
3. Gehakt
Het gehakt is half om half gehakt.
4. Procureur
De procureur wordt gesneden uit de nek van het varken.
5. Speklappen naturel
Dit is afkomstig van het buikspek, dit is het magerste spek soort.
6. Speklappen gemarineerd
Dit is afkomstig van het buikspek, dit is het magerste spek soort.
7. Filet lapje
De filet lapjes worden uit de rug van het varken gesneden. Het is licht gemarmerd mager vlees met een zachte malse smaak.
8. Schnitzel naturel
Schnitzel is een platgeslagen stuk vlees afkomstig van varkensham.
9. Schnitzel gepaneerd
Schnitzel gepaneerd is een platgeslagen stuk vlees afkomstig van varkensham met een gepaneerde laag eromheen.
10. Hamlap
Ham is afkomstig van de bil van het varken
11. Rib karbonade
De rib karbonade zit vlak achter de nek en schouder van het varken.Deze hebben een dun vet randje waardoor ze lekker mals zijn.
12. Shoarma
Shoarma vlees wordt gekruid met shoarma kruiden en wordt na het grillen in dunne reepjes gesneden.
13. Bami nasi vlees
Bami en nasi vlees is gesneden van de schouder van het varken.
14. Varkenshaas
Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, de zich bevindt in de rug van het varken.
15. Kophaas
Dit is van het dunne gedeelte van de varkenshaas gesneden.
16. Spare rib
Dit zijn de ribben van het varken. Afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders.
1. Biefstuk
Biefstuk is een benaming voor mals spier vlees. De biefstuk komt van een Belgische wit-blauwe koe
2. Rosbief
Rosbief is gesneden van een mager spier deel van de Belgische wit-blauwe koe
3. Runder hachee
Hachee vlees is gesneden van de onderrib(hals). Dit bevat een hoog bindweefsel gehalte waardoor het lang op moet staan
4. Runder poulet
Dit is soepvlees, het vlees is gesneden van de platte bil. Geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven.
5. Magere runderlappen
Dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. Het vlees is geschikt om te stoven of braden.
6. Schenkel
Dit is afkomstig van de poot van het rund. Schenkels worden gebruikt voor stoofschotels en bouillon.
7. Picanha
Dit is een deel van het staartstuk van een Belgische wit-blauwe koe.
8. Entrecôte
Dit is gesneden van de dunne lende van een Belgische wit-blauwe koe en heeft een klein vertandje.
9. Tournedos
Dit deel wordt gesneden uit het middelste stuk van de ossenhaas. Wordt ook wel haasbiefstuk of tenderloin genoemd.
10. Bavette
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank, wordt ook wel ’Flank steak’ genoemd.
11. Cote de boeuf
De cote de boeuf wordt bij de ribben van de koe weggesneden. Het vlees zit aan de voorkant van de rug, bevat een vetrandje en is erg zacht en smaakvol.
12. T-bone
De T-Bone is een T vormig bot met daaraan de Tournedos en Entrecôte.
13. Tomahawk
De Tomohawk steak zit in het deel van de laatste 6 ribben van het rib rack. Het Rib Rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd waardoor het vlees fijn is van draai en het en zachte structuur heeft.
14. Rib- eye
Dit komt van het verlengde van de dunne lende.
1. Kipdijfilet
Kipdijfilet komt uit het bovenste gedeelte van de poten van de kip
2. Kipfilet
Kipfilet komt uit de borst van de kip
3. Kipgehakt
Kipgehakt is puur gehakt van de kip
4. Kipshoarma
Kipshoarma is van dijfilet